Peuteropvang Vesterhavet bereidt peuters (2-4 jaar) spelenderwijs voor op de kleuterklas. Peuters zijn ontzettend leergierig, nieuwsgierig en hebben een rijke fantasie. Daardoor proberen ze makkelijk nieuwe dingen en leren ze als een speer.
Bij onze peuteropvang kan uw kind een aantal ochtenden per week fijn komen spelen met leeftijdsgenoten. We hebben een ruim lokaal direct naast de onderbouw. Zo maakt uw kind alvast kennis met deze omgeving. Dit maakt de overgang naar de kleuterklas voor de peuters gemakkelijker. De binnenruimte heeft verschillende speelhoeken, zoals een poppenhoek en leeshoek. En met een groot schoolplein, schommels, een zandbak, een speelhuis en fruitbomen is er daarnaast ook buiten genoeg te doen en te ontdekken voor uw peuter.

Peuteropvang Vesterhavet werkt samen met Vesterhavet, waarbij onderwijs en opvang voor kinderen van 2 – 13 jaar centraal staat. Onze peuteropvang wordt uitgevoerd door Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer. Telefoon SKH: 023 - 567 20 20 telefoon Peuteropvang Vesterhavet: 06-51998008

Openingstijden peuteropvang Vesterhavet

  Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag
Reguliere
openingstijden
8-12 uur 8-12 uur 8-12 uur 8-12 uur 8-12 uur
Tijdens
schoolvakanties
gesloten gesloten gesloten gesloten gesloten

 

Voorbereiding op de basisschool
Iedere ochtend beginnen we met de kinderen in de kring voor een gezamenlijke start. Zo oefent uw kind hier alvast mee voor de basisschool, waar in de kring zitten er ook dagelijks bij hoort. We bespreken de dagen van de week en wensen elkaar. Aan het einde van de ochtend sluiten we ook af in de kring. Na de start in de kring kan uw kind lekker spelen: een puzzel maken, spelen in de speelhoeken of een groepsactiviteit uit het Piramide-programma (een programma voor Voorschoolse Educatie, zie verderop). Ook spelen we lekker buiten met trapfietsen of in de zandbak.

Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer
Stichting Kinderopvang Haarlemmermeer (SKH) verzorgt onze peuteropvang. In ruim 50 jaar is SKH met 9 kinderdagverblijven, 24 peuterspeelzalen en 13 BSO’s uitgegroeid tot de grootste kinderopvangorganisatie in de Haarlemmermeer. Er wordt veel aandacht besteed aan bewegen, buiten spelen en gezond eten, waarbij de ontwikkeling van uw kind centraal staat.

Tarieven
In de kinderopvang wordt gewerkt met bruto uurtarieven, waarvan u in de meeste gevallen een deel terug krijgt in de vorm van kinderopvangtoeslag. Tarieven zijn inclusief luiers en eten. Heeft u geen recht op kinderopvangtoeslag? Dan subsidieert gemeente Haarlemmermeer in veel gevallen de peuteropvang. De gemeente brengt een inkomensafhankelijke ouderbijdrage in rekening. Klik hier voor meer informatie over de tarieven en de gemeentelijke subsidies.

Voorschoolse Educatie (VE)
Kinderen die wat extra taalondersteuning nodig hebben, bieden wij het Voorschoolse Educatie programma aan. Dit programma is bedoeld om taalachterstanden te voorkomen of te verminderen. De (taal)ontwikkeling van uw kind wordt gestimuleerd en zorgvuldig gevolgd. Hierdoor is uw kind nog beter voorbereid voor de start op de basisschool. De jeugdarts of jeugdverpleegkundige van het consultatiebureau stelt vast of uw kind extra ondersteuning nodig heeft voor de taalontwikkeling en geeft indien nodig een VE-indicatie af.

Nieuwsgierig?
Maak dan een afspraak voor een rondleiding op locatie. Hier kun je ook al je vragen stellen die je hebt over onze opvang.